DEZE SITE IS NIET MEER IN GEBRUIK! GA NAAR http://FellUponThisPlanet.blogspot.com

zondag 20 februari 2011

Geld besparen

Sorry sorry sorry sorry dat ik zo lang geen artikel heb geplaatst! Maar ik kreeg een nieuwe kast en mijn kamer was voor drie dagen niet te bereiken...

Vandaag wou ik het even hebben over geld besparen. Hoe kun je met zo weinig mogelijk geld leven? En waarom wil ik het hier over hebben? Nou, in mijn what's in my schoolbag-filmpje konden jullie zien dat mijn mobiel kapot was. Ik dacht eerst nog: ik hou hem gewoon totdat-ie echt uitelkaar valt, maar ik kon er niet mee leven. Ik gebruikte mijn mobiel veel minder omdat ik steeds dacht dat-ie kapot zou gaan. Ik heb dus maar besloten om een nieuwe mobiel te gaan kopen, alleen ik had geen geld... Mijn ouders wouden me het geld voorschieten (€145, voor de geïnteresseerden: het is een HTC Smart), maar dat betekend dat ik twee maanden mijn maandelijkse geld in moet leveren en aangezien ik geen baantje heb... Naja, je raad het al. Daarom moet ik dus zuinig aan doen met m'n geld en alleen kopen wat ik écht nodig heb. En natuurlijk langer en zuiniger met m'n producten doen! Hier wat tips hoe je dat kan doen.

1.
Als je oogmake-up remover op is, hoef je niet naar de winkel te gaan om nieuwe te halen, maar haal je uit de keuken wat olijfolie, dat doe je in een flesje en tadaa! Daar is je nieuwe oogmake-up remover! En wat kostte het? NIKS!

2.
Ga niet naar winkels toe. Dit lijkt heel moeilijk, maar het is wel hetgeen waar ik en menig ander meisje juist de fout in gaan. "Gewoon even in de Kruidvat kijken, ik ga toch niks kopen." Denk ik altijd bij mezelf. Maar als je eenmaal in de Kruidvat bent, koop je toch weer iets. Ga dus zo min mogelijk winkels in! Alleen als je écht iets nodig hebt.

3.
Als je dan toch echt echt echt iets wil kopen (bijvoorbeeld dat prachtige nagellakje dat je zag op internet), ga dan eerst na of je het nodig is. Is het geen limited edition? Dan kan het ook wel even wachten. Is het wel limited edition, dan kun je ook op zoek gaan naar een dupe, er zijn veel lijsten te vinden op internet met dupe's van allemaal dingen. Ook kun je op Ebay zoeken of het nagellakje/make-upje daar te vinden is. Meestal bespaart je dat bakken met geld!

4.
Als bijvoorbeeld je shampoo of douchegel op is, ga dan niet naar een drogisterij en koop vooral niet de duurste shampoo of douchegel die je ziet! Ga naar de action en kijk eens wat ze daar hebben. Meestal hebben ze gewoon douchegels van FA in een megagrote verpakking voor superweinig geld! Sowieso hebben ze bij de action lekker goedkope dingen, maar pas op! Laat je niet verleiden, denk niet: "Oh, dat is lekker goedkoop! Neem ik ook mee!" Nee, bedenk of je het echt nodig hebt!

5.
Als je nou echt geen geld hebt, en je hebt het wel nodig, kun je altijd nog dingen gaan verkopen. Kijk eens in je kast of je shirtjes vind die je eigenlijk niet aandoet. En wees kritisch op jezelf! Als je denkt: "Ja, die kan ik wel eens aan als we bijvoorbeeld gaan verven." Doe weg! Wanneer ga je nou verven? Nooit, dacht ik. Dump de shirtjes en andere kledingstukken op marktplaats en wachten maar! Vraag trouwens niet teveel, dan heb je meer kans dat mensen je kledingstuk kopen en rijk wordt je er sowieso niet van.

6.
Als je nou echt kleding nodig hebt, dan kun je naar de H&M gaan in plaats van één of andere dure merkwinkel, maar nog goedkoper zijn de Wibra en de Zeeman. Deze winkels staan een beetje bekend als oude oma winkel met super goedkope kleding, maar dat eerst klopt niet en dat tweede is juist wat we zoeken! Niet alle kleding is leuk, maar als je zoekt vind je zeker wel wat! Bijvoorbeeld een leuk blousje voor 6 à 7 euro. Mooit meegenomen toch?

Dit zijn de tips waar ik me aan ga (proberen) te houden.
Hebben jullie nog tips voor mij en voor andere meiden die voor langere tijd met weinig geld moeten leven?

3 opmerkingen:

 1. succes met het sparen!
  ik zou zeggen, kijk vooral niet in reclame folders en koop alleen wat je echt nodig hebt.. of kijk in je stash wat je weer eens opnieuw kunt ontdekken en opgebruiken ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips, maar ik was dat je geen baantje had, misschien kun je dat zoeken? Maar succes in ieder geval!
  Liefs, Lotte
  http://ponyfire.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lotte
  Dit klinkt als een slap excuus, maar daar heb ik echt geen tijd voor! Nouja, ik heb er wel tijd voor, maar als ik een baantje zou nemen zou ik geen enkele vrije tijd meer over houden!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...