DEZE SITE IS NIET MEER IN GEBRUIK! GA NAAR http://FellUponThisPlanet.blogspot.com

woensdag 9 maart 2011

All time favourite music

Soms heb je van die liedjes die je super leuk vind, elke dag luistert, maar na een tijdje denk je: wat een stom liedje eigenlijk. En vervolgens luister je hem nooit meer. Maar je hebt ook liedjes, die je maar blijft luisteren. Steeds weer luister je hem en je blijft hem maar leuk vinden. Dat heb ik ook met een paar liedjes en die ga ik nu met jullie delen!

A little less conversation - Elvis vs. Jxl Presley
Ik vind dit zo'n geweldig nummer! En ik kan dit echt mijn all time favourite noemen omdat ik deze al leuk vond vanaf dat ik een jaar of 10 was. Ik denk dat het toen de versie van Elvis was, maar toch. Dit liedje zat namelijk in de film Polleke en die film heb ik echt wel honderd keer gezien. Als ik huiswerk maak heb ik heel vaak muziek op en als dit liedje dan voorbij komt, stop ik even met huiswerk maken en ga ik helemaal los in m'n kamer. En dat meen ik serieus!

Don't stop the music - Jamie Cullum
Dit is een cover van Rihanna. Sorry dat ik het zeg, maar ik vind Rihanna echt verschrikkelijk. Ik luister echt geen muziek van haar. Bah. Ik ken het wel (omdat het zo vaak gedraait wordt), maar ik vind het niet leuk... Deze cover van Jamie Cullum daarentegen vind ik geweldig. Die combinatie van de piano en drums, prachtig! En de clip is ook echt mooi. Op het eind als hij zo weg loop en die piano ontploft. Wauw.

Make you feel my love - Adele
Ten eerste moet ik zeggen, Adele is sowieso een geweldige artiest! Ik had het liefst al haar liedjes hier neergezet, maar dat gaat nu eenmaal niet (nouja, het zou wel kunnen, maar dan werd het artikel een beetje te lang). Ik heb dit liedje echt heel vaak gedraait en nog steeds geeft het me de kriebels. Zo mooi. Als ik zeg dat ik dit liedje van Adele vet mooi vind, zeggen heel veel dat ze haar nieuwe nummer Rolling in the deep mooier vinden. Dat vind ik ook een geweldig nummer, maar omdat-ie vrij nieuw is, kan ik nog niet zeggen of het mijn all time favourite is.

Imagine - Glee
Defying Gravity - Glee
Even twee liedjes samen, omdat ze toch van dezelfde 'artiesten' zijn. Ik ben echt een Gleek. Ik loop een beetje (heel erg) achter qua afleveringen (ben nog steeds in seizoen 1...), maar de muziek ken ik allang uit m'n hoofd. Vooral deze twee liedjes zijn echt prachtig. De eerste is van John Lennon en hij is echt de beste artiest van de wereld. Hoe Glee dit liedje gecoverd heeft, echt mijn complimenten! De tweede is een beetje standaard, maar toch, het is en blijft een mooi nummer. Meer kan ik er niet over zeggen ;)

Hun hele repertoire - Cool Genius
Hun zijn ge-wel-dig! Ik hou van cool genius! Ze zijn echt... Genius! Deze twee liedjes zijn maar een kleine impressie van al hun liedjes die ik leuk vind! Ik wou River Sea er ook nog bij zetten, maar die kon ik niet vinden op youtube, dus die zul je zelf moeten zoeken. Net als My Friend, Head Split Open, Hey Hey Hey Hey en al die andere liedjes die ze hebben!


We are golden - Mika
Ik vind de muziek van Mika sowieso geweldig. Het is net even wat anders dan al die andere liedjes, maar toch ben ik bij de meeste wel snel uitgeluisterd. Dat heb ik niet met We are golden. Vooral als ze zeggen: "We are not what you think we are. We are golden, we are golden." Want ze zeggen niet golden, maar geuwden. Zo'n geweldig Brits accent, love it! En dan die kindjes nog meezingen! Zo lief!
Dit waren mijn all time favourites qua muziek. Natuurlijk heb ik nog wel veel meer favoriete nummers, maar dit zijn de nummers die echt vast in mijn afspeellijst staan. De andere nummers wisselen nog wel eens.

Wat zijn jouw all time favourites qua muziek?

1 opmerking:

  1. dat nummer van adele is zeker een blijver om te luisteren :D

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...